Cara nyageurkeun gula darah tinggi

By | 14/04/2017

Cara nyageurkeun gula darah tinggi – gula getih luhur atawa hiperglikema nyaéta kaayaan di mana tingkat glukosa dina kanaékan awak anjeun. kaayaan ieu umumna aya ngalaman ku anu kakurangan tina diabetes, sarta tiasa bahaya lamun eta kajadian terus. Ngakuan gejala jeung kumaha ngubaran gula getih luhur saméméh éta telat.

Cara nyageurkeun gula darah tinggi

Pikeun jalma jeung diabetes, kadar gula darah tinggi bisa disababkeun alatan poho meakeun ubar glukosa-nurunkeun atawa nyuntik insulin. Sajaba ti éta, stress, infeksi, kurangna latihan, dahar loba teuing karbohidrat, atawa aktivitas fisik anu rada beurat dina waktu kadar insulin saeutik ogé bisa ngakibatkeun gula getih luhur.

Sanajan geus ilahar di urang jeung diabetes, ulah nganggap enteng kadar gula getih anjeun. darah tinggi kadar gula nu ditinggalkeun bisa ngakibatkeun kaayaan ngancam kahirupan-, éta téh ketoacidosis diabetik (a kaayaan nu awakna teu bisa ngolah gula getih Karen).

Saha bisa ngalaman gula getih luhur, sanajan di urang anu teu boga diabetes leuwih tiheula. Luar pasén, kaayaan ieu tiasa lumangsung dina jelema nu kungsi serangan jantung, inféksi parna, atawa stroke. Kade Lamun Anjeun Boga Sababaraha gejala ieu:

Ngaronjat kadar gula getih dina sababaraha urang bisa jadi teu némbongkeun gejala nanaon. Sanajan kitu, coba mun aya bewara sababaraha tanda handap guna nyegah gula getih luhur lumangsung ujug-ujug.

  • leungitna beurat tapi ngaronjat napsu.
  • Sering haus jeung sungut garing.
  • Sering urination, hususna peuting.
  • Ateul kulit jeung kagaringan.
  • Gampang ngarasa tunduh jeung capé.
  • Titingalian janten rumeuk.

Gejala gula getih luhur luhur bisa deteriorate lamun kondisi ieu dipirig ku dehidrasi sarta teu kajawab langsung. Hasilna, pasien tiasa bolos-dipikiran, anu drowsiness gampang, pusing lamun nangtung, eungap, dugi pingsan.

  • Manggihan Kumaha nungkulan gula geutih Ieu dieu

Cara nyageurkeun gula darah tinggi

Dina urutan pikeun berkepanjangan gula getih jeung awak kaayaan luhur mah teu meunang goréng, mimitian ngarobah diet Anjeun jadi healthier. Contona, pikeun ngamimitian dahar alpukat, kayu manis, bawang bodas, kacangan (walnuts, cashews, almond), sarta cherries. rupa rupa dahareun anu cukup kuat di nurunkeun kadar gula getih. Tapi inget, teu gaul sagala kadaharan kayaning gula atawa susu condensed nalika ngolah.

Pikeun maranéhanana anjeun anu kakurangan tina diabetes tipe 2 atanapi prediabetes, Anjeun ogé bisa meakeun campuran cai jeung cuka cider apal saméméh hidangan. Campuran ieu bakal ngabantu nurunkeun gula getih luhur: na ningkatkeun insulin dina awak Anjeun.

Salian sababaraha pangan ieu, kopi oge dipercaya pikeun ngurangan gula getih luhur. Jalaran kitu, kalawan ngan nonton naon tuang teu cukup. Kalawan jadi gula getih bisa dikontrol. Latihan sarta ngajaga hiji beurat séhat téh salah sahiji cara anu pangalusna pikeun nyingkahan diabetes atanapi gula getih luhur. Leuwih ti éta, mangpaat jangka panjang duanana kagiatan ieu teu bisa diganti ku vitamin kirang jeung suplemén anjeun meakkeun.

Cinta diri, ulah aya gula getih luhur neruskeun ngawas kadaharan dahar jeung ngajaga gaya hirup cageur. Langsung konsultasi dokter Anjeun upami kondisi gula darah tinggi lumangsung terus.

Cara nyageurkeun gula darah tinggi

Baca oge :

Cara menurunkan gula darah tinggi

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *